Anorexie pe post de terapie
ianuarie 26, 2012 9:07 pmDificultatile Kodak pe care le-am abordat recent, ridica mai multe discutii referitor la problemele strategice cheie cu care se confrunta multe companii astazi. Diagnosticul se aplica multor companii romanesti – industria media este doar un exemplu care-mi vine comod la indemana. Medicatia aleasa duce cel mai adesea companiile in anorexie , facandu-le mai degraba slabe decat sanatoase. Prin restructurarea si restrangerea activitatii se cauta sa se corecteze – de obicei cu intarziere – greselile trecutului insa asta nu are nici o legatura cu crearea vitorului.
Marea majoritate a managerilor aleg restrangerea de costuri, taierea, restructurarea, varianta managementului numitorului, in termenii lui Hamel&Prahald. O solutie de contabil la problema productivitatii activelor. Presati de randamentul investitiilor, managerii actioneaza asupra elementului care poate genera cea mai rapida si mai sigura imbunatatire: numitorul.
Varianta managementului numaratorului presupune iesirea din rutina si solutiile comode si o regenerare de strategie, care necesita adesea sange proaspat, oameni, abordari si scheme noi, un nou ADN corporatist. Pur si simplu nu ajunge sa slabesti, trebuie sa fii in stare s-o iei de la capat, altfel. Pentru a creste numaratorul, compania trebuie sa poata anticipa trendurile si tendintele viitorului , sa descopere noi cai de a concura si modalitati radical diferite de furnizare a beneficiilor catre clienti. O regenerare profunda a strategiei, o reconfigurare a arhitecturii companiei, crearea de competente noi. Cam ceea ce a facut Apple, care s-a reinventat permanent ca sa creasca, nu sa slabeasca.
Etichete: anorexie corporatista, competente noi, competitie pentru vitor, Koak, regenerare strategie, Strategie de marketingCategorisit în: Marketing pentru toti, Strategie de marketing
Acest articol a fost scris de oana